EDUSTUSJOUKKUEEN KAUSI PÄÄTÖKSEEN - JOUKKUE JATKAA ENSI KAUDELLA NELOSESSA

Julkaistu 5. lokakuuta 2024 klo 14.33

Edustusjoukkueen kausi tuli päätökseen 3.10.2024 Helsingin Kallion kylmenevässä syysillassa, kun Jokerit FC kohtasi Brahen kentällä FC Fortunan. Ennakkotilanne ennen peliä oli selkeä: tasapelillä joukkue varmistaisi sarjapaikan ja tappiolla putoaminen toteutuisi, mikäli samaan aikaan Viikingit S.C.P voittaisi oman ottelunsa.

Lopputulemana joukkueen pääkoppa kesti kuin kestikin paineet ja kauden päätösottelusta saatiin tarvittavat kolme pistettä, kun narrilauma kaatoi FC Fortunan lukemin 2-0. Ottelun alku oli tasainen ja Jokereiden osalta ehkä hieman hermostunut. Kamppailun edetessä Jokerit pääsi paremmin peliin kiinni ja pystyi luomaan tasaisesti paikkoja vastustajan maalia kohti. Helpottava 1-0 maali syntyi 33. minuutilla, kun Riikonen sai putata oikealta laidalta hienosti nouseen Shon syötön tyhjään maaliin. Maali selvästi vapautti paineita niin kentällä kuin katsomossa ja Jokerit sai puoliajan loppupuolella luotua lisää hyviä tekopaikkoja. Vastustajan yksittäiset vastahyökkäykset pysähtyivät Jokereiden puolustukseen tai viimeistään nollapelin torjuneeseen maalivahti Karhuseen. Hyvistä paikoista huolimatta puoliajalle mentiin Jokereiden 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla peli jatkui siitä mihin se ensimmäisellä jäi: Jokerit hallitsi peliä ja vyörytti tasaisesti hyviä hyökkäyksiä, Fortunan pyrkiessä nopeisiin vastahyökkäyksiin. Muutaman pahemman tilanteen Jokereiden puolustus ja veskari Karhunen hoitivat kunnialla ja maali pysyi puhtaana. Ratkaisevan 2-0 osuman iski 85. minuutilla Roco 16 alueen kulmalta hienolla laukauksella veskarin yli. Tässä vaiheessa katsomossa alkoi juhlat ja loppu peli soljui omalla painollaan loppuvihellykseen asti.

2-0 voiton myötä Jokerit nousi sarjassa 8. sijalle, ohi LPS/2:sen ja pitää paikkansa Nelosessa myös kaudelle 2025. Seura oli asettanut kauden yhdeksi tavoitteeksi paikan vakiinnuttamisen Nelosessa ja tässä onnistuttiin. Kautta voidaan siis pitää onnistuneena!

Iso kiitos vielä kannattajille ja kaikille peleissämme käyneille katsojille! Seuraavaksi katseet suunnataan talvikaudeksi futsaliin ja ensi kauden joukkueen kokoamiseen. Tästä on hyvä lähteä parantamaan!